Vaatteet ulkomailta

Vaatteet netistä tai ulkomailta Nykyään yhä useammat tekevät vaateostoksensa netissä. Monia houkuttelevat nykyään erityisesti myös sellaiset nettikaupat, joista voi tilata vaatteet ulkomailta. Monissa maissa vaatteet ovat tunnetusti paljon halvempia kuin Suomessa. Netistä on helppoa tilata vaatteita, ja kun nettikaupat ovat kerran tulleet tutuiksi, on helpompaa hankkia vaatteet ulkomailta netin kautta. Netissä ostoksia tehdessä on hyvä muistaa, että siihen liittyvät omat riskinsä varsinkin silloin, kun tilaa vaatteet ulkomailta. Turvallisinta on tehdä ostoksia tunnetuilla sivustoilla, kuten esimerkiksi Zalando, Spartoo, eBay, Amazon, Hollister, M&Co, New Look, Asos, Boden, Next ja Forever21. Jos nettikauppa vaikuttaa aavistuksenkin epäilyttävältä, tai jos nettikauppa ei ilmoita selkeästi omista käytännöistään ja säännöistään, voi olla kannattavaa jättää ostos tekemättä. Yleisesti ottaen netissä shoppailu on kuitenkin turvallista. Jos haluaa tilata edullisesti vaatteet ulkomailta, kannattaa ottaa huomioon muutama käytännön seikka. Suomalaisista nettikaupoista tilatessa käytäntö on lähestulkoon aina samanlainen ja suhteellisen mutkaton, mutta tilatessasi vaatteet ulkomailta tulee ottaa huomioon myös mahdolliset toimituskulut sekä tullimaksut, jotka voivat nostaa tilauksen hintaa hieman.

Vaatteet EU-maista

Netistä löytyy suuri määrä ulkomaisia nettikauppoja, jotka toimittavat vaatteita myös Suomeen. Jos ostaa vaatteet ulkomailta, voi olla kannattavaa tilata ne juuri EU:n veroalueen sisältä. Jos tilaa vaatteet ulkomailta EU:n veroalueen sisältä, niistä ei tarvitse maksaa tullimaksuja. Monista nettikaupoista voi löytyä edullisia vaatteita, ja lisäksi alennukset ulkomaisissa nettikaupoissa voivat olla huomattavasti tuntuvampia kuin kotimaisissa nettikaupoissa. Monet nettikaupat veloittavat kuitenkin toimituskulut, kun tilaat vaatteet ulkomailta. Suomalaisista nettikaupoista tilatessa taas toimituskuluja ei useimmiten veloiteta laisinkaan. Siksi kannattaakin ottaa huomioon se, että vaikka tilatut vaatteet olisivatkin edullisempia, saattaa tilauksen kokonaishinta nousta toimitusmaksujen takia samalle tasolle kuin suomalaisista nettikaupoista tilattujen vaatteiden. Monet tietenkin tilaavat vaatteet ulkomailta myös siitä syystä, ettei kyseisiä vaatteita ole saatavilla kotimaisista nettikaupoista. Toisinaan voi olla mahdollista tilata vaatteet ulkomailta ilman toimituskuluja, jos nettikauppa tarjoaa ilmaista toimitusta. Monet nettikaupat tarjoavat ilmaista toimitusta tiettyyn kampanja-aikaan. Tällöin voikin olla hyvin edullista tilata vaatteet ulkomailta.

Vaatteet EU:n ulkopuolelta ja tullimaksu

Ostaminen ulkomailtaVaatteet, jotka tilataan EU:n veroalueen ulkopuolelta, on tulliselvitettävä. EU:n veroalueen ulkopuolelta ostetuista vaatteista täytyy maksaa arvonlisävero sekä valmistevero. Käytännössä alle 150 euron arvoiset tilaukset EU:n ulkopuolelta ovat tullittomia, jos vaatteet on tarkoitettu yksityiskäyttöön. Yli 22 euron arvoisista tilauksista on kuitenkin maksettava arvonlisävero, joka nostaakin tilauksen hintaa jo tuntuvasti. Tullimaksu peritään 150 euron rajan ylittävistä paketeista. Tullimaksun lisäksi näistä tilauksista on maksettava tietenkin myös arvonlisävero. Tullimaksut ja arvonlisäverot saattavat tuntua turhan mutkikkailta, mutta käytännössä vaatteiden tilaaminen EU:n ulkopuolelta ei ole kovinkaan paljon vaikeampaa kuin vaatteiden tilaaminen kotimaisista nettikaupoista.

Vaatteet tilataan nettikaupasta samalla käytännöllä kuin kotimaisistakin nettikaupoista. Tilattujen vaatteiden saavuttua paketissa Suomeen posti lähettää paketin tilaajalle saapumisilmoituksen. Saapumisilmoituksessa posti ilmoittaa, että tilattu paketti vaatii tulliselvityksen. Tulliselvityksen voi sen jälkeen käydä tekemässä lähimmässä tulliselvityspaikassa. Kaikilla paikkakunnilla ei kuitenkaan ole tullauspaikkaa, ja tällöin postia täytyy pyytää siirtämään paketti lähimpään tulliselvityspaikkaan. Tulliselvitystä tehdessä täytyy näyttää tilattujen vaatteiden lasku tai vaihtoehtoisesti tilausvahvistus nettiostoksista, jonka voi tulostaa netistä. Jos lähin tulliselvityspaikka on liian kaukana, tai jos et voi itse käydä siellä, voi huolintayritys hoitaa tullauksen maksua vastaan. Postin lähettämässä saapumisilmoituksessa on ohjeet huolintayrityksen käytöstä. Jos päätät käyttää huolintayritystä tullauksen hoidossa, voit hakea paketin lähimmästä postista, jonne huolintayritys toimittaa paketin. Siten voit maksaa tullimaksun suoraan postiin. Samalla tulee maksaa myös huolintayrityksen huolintapalkkio.
Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun