Vaatetrendit 2014

Mitä uutta vaatteissa ja pukeutumisessa on odotettavissa tänä vuonna? Millaisia kuoseja, leikkauksia, värejä on luvassa? Millaisia tyylejä tänä vuonna tullaan kaduilla näkemään?

Talvi 2014

Talvella 2014 on jo nähtävissä yksi vuoden ja varmasti seuraavankin talven villitys, turkikset ja nahka. Turkiksia käytetään perinteisesti takin kauluksissa ja hupun reunoissa, mutta sen lisäksi muoti-ikonien päällä on näkynyt oikeita turkkeja ja niiden jäljitelmiä.

Turkikset ja nahka tunkevat myös mekkoihin, paitoihin ja legginseihin hauskoina yksityiskohtina. Oikeiden turkisten eettisyydestä kohistaan paljon, ja on paljon esimerkiksi maailmanluokan julkkiksia, jotka kampanjoivat turkiksia vastaan. Turkkien hinnat ovat kuitenkin taas nousseet ja näyttää siltä, että huolimatta eetiikkakeskustelusta turkis tulee taas...

Kevät- ja kesämuoti 2014

Talvella vaatteiden sävymaailma on poikkeuksetta tumma, musta ja harmaa pienin väripilkahduksin. Kevättä kohden värimaailma kevenee ja monipuolistuu. Tänä vuonna viime vuonna läpilyöneet neonvärit pysyttelevät edelleen pinnalla. Neon-värejä ei käytetä kauttaaltaan vaan pieninä väri-ilotteluina, kuten toppina, laukkuna kengännauhoina. Varsinkin lasten muodissa neon-värit ovat vasta tulossa.

Erilaiset pastellisävyt puuterisävyineen pysyvät edelleen pinnalla keväällä ja kesällä. Roosan, haalean turkoosin ja haalean keltaisen sävyt ovat in. Harmaa pysyttelee pinnalla, mutta tahtoo rinnalleen jonkinlaista särmää, mikä tulee esimerkiksi raikkaista skottiruuduista.

Mustavalkoisuus on kesän juttu, mutta väreihin yhdisteltynä. Esimerkiksi salmiakkikuvioiset legginsit yhdistettynä reiluun neontoppiin ja tennareihin ovat uskottavaa katumuotia. Graafisuus ja graffitimaiset kuosit ja väritykset varsinkin mustavalkoisina ja harmaina ovat tämän kesän uutta. Toisaalta army-vaatteista tutut maanläheiset värit tulevat pysymään pinnalla tulevanakin kesänä.

Naisilla suuret leikkaukset, väljät tunikat ja mekot yhdistettyjä minimalistiseen alaosaan tai toisinpäin ovat kuumaa kesämuotia. Miehillä taas skeittityyli kapeine mutta mukavine värikkäine farkkuineen pysyvät pinnalla varsinkin nuoremman polven keskuudessa.

Erilaiset tyylit toki ovat muodikkaita huolimatta muuttuvista trendeistä. Esimerkiksi Zalandon tyylioppaassa on ansiokkaasti jaoteltu valikoiman vaatteet tyylin mukaan. Samoin Nellyllä on oiva tyyliopas, jossa on jopa kymmenkunta erilaista tyyliä joista valita. Vuoden 2014 erilaisista tyyleistä löydät lisätietoa täältä.

Lasten muoti 2014

Lasten vaatteissa värit ovat aina muotia. Nyt värejä käytetään kuitenkin hillitysti ja harkiten vastapainona takavuosien retroväri-ilottelulle. Musta ja valkoinen ovat pukeutumisen lähtökohta, johon erilaisia värejä ja kuoseja yhdistellään.

Lasten vaatteissa neon-värit tuovat pirteyttä ja yleensä lapsetkin pitävät näistä. Värimaailma on siirtynyt retromaailman murretuista sävyistä iloisiin kepeisiin pastelleihin ja taitettuihin vaaleanpunaisiin, turkooseihin, keltaisiin. Värisävyjen perusilme on raikkaus.

Myös lastenvaatteissa erilaiset printit ovat uusinta uutta. Printtejä on graafisina pieninä kuvioina kautta koko kuosin tai suurina yksittäisinä kuvina. Printeissä olennaista on selkeys, jopa piirrosmaisuus ehkä keveyskin. Printit ovat yleensä mustia värillistä tai valkoista pohjaa vasten. Printtejä löytyy myös legginsseistä paitojen ja mekkojen lisäksi. Legginsseissä selkeät graafiset kuviot tai mustavalkoiset maastokuviot tulevat.

Retroaikojen unisex-muoti näyttää olevan auttamatta lasten maailmassa ohi. Nyt lasten muoti tekee taas eron tyttöjen ja poikien välille, sillä tytöillä käytetään paljon mekkoja ja pojilla normaaliin tapaan perushousuja haalarihousujen sijaan. Leikkaukset ovat mekoissa ja paidoissa väljiä, mutta kankaat pyritään pitämään keveinä ohuen vaikutelman aikaansaamiseksi. Myös housuissa hillitty väljyys on valttia: haaremihousuista leikattu niukempi malli on suosittua lapsilla.

Kuva: Mainio Clothing.

 
Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun