Vaatetrendit 2013

Vaatemuoti 2013 ja uudet trenditKun vuosi vaihtuu, se tietää sitä, että muotimaailmassakin puhaltavat jo uudet tuulet. Muotimaailman uusimmat kujeet eli vaatetrendit 2013 alkavat pikkuhiljaa ilmestyä kauppoihin. Tammikuussa monissa liikkeissä on vielä meneillään alennusmyynnit, mutta uusimmat tulokkaat eli vaatetrendit 2013 alkavat pilkistellä jo sieltä täältä. Netissä kaikki tapahtuu aavistuksen aikaisemmin. Nettikaupoissa alennusmyynnit alkavat huomattavasti aikaisemmin kuin tavallisissa liikkeissä. Siten myös vaatetrendit 2013 ovat ilmestyneet nettikauppoihin jo aikaisemmin. Monissa verkkokaupoissa vaatetrendit 2013 olivat esillä jo vuoden 2012 puolella. Vaatetrendit 2013 tuovat mukanaan paljon uusia ja jännittäviä juttuja, mutta ei syytä huoleen: edeltävistä trendeistä ei luovuta vielä täysin. Viimeisten kausien kivoimpia yksityiskohtia ei suinkaan ole vielä hylätty kokonaan, vaan edellisiltä kausilta on poimittu mukaan parhaimmat ja onnistuneimmat elementit.

Trendikkäimmät värit

Kevättä kohti mennessä muotimaailmassa puhaltavat uudet tuulet. Vaatetrendit 2013 tuovat mukanaan muun muassa rohkeita värivalintoja. Alkukeväästä esiin nousevat uskaliaat neonvärit. Joissain mallistoissa värivalinnat taittavat kirkkaudellaan jopa futuristisen puolelle. Vaatetrendit 2013 eivät kuitenkaan sekoita väripalettia täydellisesti, vaan joukosta löytyy myös klassisia perusvärejä, joiden avulla neonvärejä voidaan yhdistellä tyylikkäästi. Musta, valkoinen ja neutraalit beigen sävyt tasapainottavat vaikutelmaa ja pitävät kirjavuuden kurissa. Myös mustan ja valkoisen yhdistelmät tulevat voimakkaasti esille erityisesti kauden trendikuvioissa. Voimakkaat väriyhdistelmät korostavat jännittäviä kuoseja ja kuviointeja, jotka tulevat esiin uusimmissa mallistoissa kevättä kohti mentäessä.

Trendikkäimmät kuosit

Trendikkäät kuositVaatetrendit 2013 yllättävät täysin uusilla ja rohkeilla kuosivalinnoilla. Monelle rohkeat kuosit saattavat tuntua liiankin uskaliailta, mutta kannattaa tarttua mahdollisuuteen kokeilla uusia kuvioita, joihin on nyt paras tilaisuus tutustua. Ehdottomasti trendikkäimpinä kuoseina pomppaavat esiin ruudut ja raidat. Ruudut ovat suuria ja luovat geometrisen vaikutelman. Ruuduissa käytetään kirkkaita värejä valkoisella tai mustalla pohjalla. Esimerkiksi trendikkään kirkkaankeltaiset suuret ruudut valkoisella pohjalla luovat raikkaan vaikutelman. Raidoissa ehdoton ykköstrendi ovat leveät musta-valkoraidat. Raidoissa suositaan pystyraitaa, jolla saadaan linjakas vaikutelma. Jännittävintä raidoissa on se, että niitä käytetään nyt erityisesti alaosissa. Pystysuuntaiset raidat housuissa sekä hameissa ovat nyt kuumin trendi. Monille raidat saattavat olla vieras elementti, mutta nyt on hyvä tilaisuus päästä kokeilemaan raitoja. Raitoihin tutustumista ei kuitenkaan kannata aloittaa heti rohkeista raidallisista housuista. Raitoja löytyy myös yläosista. Raidallinen yläosa voi olla hyvä paikka aloittaa raitoihin tutustuminen.

Kaikki eivät kuitenkaan viihdy ruuduissa ja raidoissa tai muissa geometrisissä kuvioissa, joita löytyy trendikkäistä mallistoista. Ne, joita ruudut ja raidat eivät miellytä, voivatkin huokaista helpotuksesta, sillä vaatetrendit 2013 ovat poimineet mukaansa myös muita kuoseja viime kesän mallistoista. Viime kesänä suositut kukkakuviot ovat mukana tämänkin vuoden trendeissä. Hempeät kukkaprintit luovat vaihtelua geometristen kuvioiden kovuuteen. Viime kesän mallistosta on poimittu mukaan myös hieman rohkeampi elementti, johon monet ovatkin jo tykästyneet. Kyseessä on tietenkin leopardikuosi, joka siis pitää pintansa vielä tämänkin vuoden trendeissä. Vaatetrendit 2013 käyttävät leopardikuviota erityisesti tyylikkäänä mustavalkoisena versiona. Uuden kauden yhdistelmille on kuitenkin ominaista se, että kontrasteja ei luoda sekoittamalla kuoseja, vaan trendikkäissä kokonaisuuksissa jokainen yksityiskohta on harkittu. Menneen kauden kuosien kontrasteilla leikittely on siis jäämässä nyt taka-alalle.

Trendikkäimmät mallit

Vaatetrendit 2013 jatkavat mallien runsauden juhlaa. Uusimmista mallistoista löytyy siis edelleen runsas valikoima erilaisia leikkauksia. Samoin kuin kuoseissa, myös leikkauksissa loppuu kontrasteilla leikittely. Uuden kauden trendeissä asukokonaisuudet noudattavat yhtä linjaa, eikä niissä enää yhdistellä minimalistisia ja runsaita elementtejä. Asuissa suositaan siis yhtä tiettyä ideaa, kuten esimerkiksi futuristista minimalismia tai klassisia, pehmeitä linjoja.
Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun