Tutkimus: Nainen valitsee yhä miehensä vaatteet

Tutkimus: Nainen valitsee yhä miehensä vaatteet

24.09.2015

Kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset naiset valitsevat edelleen pääsääntöisesti miestensä vaatteet. Tai valitsisivat jos miehet kysyisivät apua vaatevalinnoissa. Useimmat kysyvätkin, sillä kyselyyn vastanneista miehistä lähes jokainen mainitsi puolisonsa makutuomarikseen ja tyylinikkarikseen.

Tunnetun kotimaisen vaatemerkki Turon tekemässä kyselytutkimuksessa selvisi, että miehet kysyvät edelleen vaimoiltaan ja tyttöystäviltään mitä pukevat päälle. Samalla selvisi, että luultua useampi suomalaismies oli kuitenkin kiinnostunut pukeutumisestaan.

Kyselyn mukaan neljä viidestä suomalaismiehestä kertoi olevansa kiinnostunut pukeutumisesta ja puolet näistä kertoi kiinnittävänsä päivittäin huomiota pukeutumiseen. Naisia pukeutuminen kiinnosti kuitenkin vielä enemmän, myös miehensä pukeutumisesta, sillä jopa 82 prosenttia naisista kertoi kiinnittävänsä huomiota miehensä pukeutumiseen. Jopa seitsemän kymmenestä naisesta ei ollut tyytyväisiä miestensä pukeutumiseen ja toivoi tämän kiinnittävän vaatteisiinsa enemmän huomiota.

Turon toimitusjohtaja Janne Antikainen kertoo Iltalehden haastattelussa ymmärtävänsä hyvin kyselyn tuloksen. Naiset ovat luontaisesti kiinnostuneempia muodista ja vaatteista ja ovat siksi paremmin perillä myös miesten pukeutumisesta. Kyselyn mukaan miehet luottivatkin puolisoidensa makuun vaatteita valitessaan.

Miesten kiinnostus vaatteisiin on kuitenkin nousussa  myös Suomessa: mitä nuoremmista miehistä on kyse, sitä enemmän he satsaavat pukeutumiseensa ja vaatteisiinsa. Antikaisen mukaan miesten kiinnostus vaatteisiin kasva kansaivälisestikin joka vuosi, mikä näkyy selvästi esimerkiksi miesten vaatteiden voimakkaassa kasvupiikissä. Antikaisen mukaan suomalaismiehetkin tulevat käyttämään tulevaisuudessa enemmän aikaa ja rahaa vaatteisiin.


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun