Tämä on todellista kierrätystä: H&M:n kierrätysfarkut myyntiin

Tämä on todellista kierrätystä: H&M:n kierrätysfarkut myyntiin

18.09.2015

Ruotsalainen muotiketju H&M on jo muutaman vuoden ajan kerännyt asiakkaidensa vanhoja vaatteita kierrätykseen. Tänä vuonna asiakkaatkin pääsevät nauttimaan kierrätyksen tuloksista: ensimmäiset kierrätysmateriaaleista valmistetut vaatteet tulevat tänä syksynä kauppoihin.

H&M:n tämän syksyn mallistossa on 16 miehille, naisille ja lapsille suunnattua vaatetta, joiden materiaalista 20 prosenttia on valmistettu kierrätetystä tekstiilistä. Tämä on vasta alkua, sillä ketjun on tarkoitus tuoda syksyn aikana vastaavia tuotteita markkinoille enemmänkin.

Suunnitelmissa on luoda materiaalille suljettu kierto, jossa ylimääräiset vanhat vaatteet löytävät kokonaan uuden käyttötarkoituksen vaateteollisuudessa. Näin säästettäisiin olennaisesti maailman hupenevia luonnonvaroja, sillä puuvillan menekki pienenisi. Samalla pienennettäisiin olennaisesti jäteongelmaa, sillä vaatteita ei vieläkään osata kierrättää tehokkaasti.

H&M:n kierrätyslaatikoihin saa tuoda myös muiden merkkien kuin ketjun omia vaatteita. Tähän mennessä kierrätystekstiilejä on kerätty jo 14 000 tonnia.

Syksyn aikana kierrätettyjä denim-tuotteita voi ostaa kaikista H&M:n liikkeistä sekä verkkokaupasta.


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun