Varo ettet pilaa pesussa urheiluvaatteitasi! Katso ohjeet

Varo ettet pilaa pesussa urheiluvaatteitasi! Katso ohjeet

10.09.2015

Urheiluvaatteiden pesussa kannattaa olla erittäin huolellinen. Huolimattomalla pesulla pilaat vaatteiden hengittävyyden ja saat ne nukkaantumaan. Katso vinkit urheiluvaatteiden pesuun!

Kun peset urheiluvaatteita, sinun ei kannata ylenkatsoa pesuohjeita, sillä ylimalkaisella pesulla liian kuumassa ja vääränlaisilla pesuaineilla pilaat nopeasti parhaatkin urheiluvaatteesi.

Helsingin Sanomien haastattelema tekstiilitutkija yliopistonlehtori Marja Rissanen neuvoo, että pesuaineesta kannattaa ainakin tarkistaa, onko siinä veden pehmentämistä varten käytettävää zeoliittia. Zeoliitti tukkii keinokuidut ja pilaa urheiluvaatteen hengittävyyden. Liian kuumaa pesua kannattaa myös välttää.

Rissanen kehottaa myös unohtamaan huuhteluaineet kokonaan. Niistä, samoin kuin pesuaineiden hajusteista, saattaa jäädä vaatteisiin jäämiä, jotka voivat aiheuttaa allergisia reaktioita.

Tässä vinkit urheiluvaatteiden pesuun:

1. Noudata aina vaatteen pesuohjetta. Älä siis pese vaatteita liian kuumassa!

2. Vältä huuhteluaineiden käyttöä ja annostele pesuainettakin maltilla ohjeen mukaan.

3. Hikiset vaatteet kannattaisi pestä heti käytön jälkeen. Mikäli se ei ole mahdollista, hikivaatteet kannattaa tuulettaa kunnolla raittiissa ilmassa.

4. Löydä testaamalla sopiva pesuaine. Eri pesuaineet pesevät erilaisia materiaareja erilailla, joten eri merkkejä ja koostumuksia kannattaa kokeilla omiin urheiluvaatteisiin.

5. Pinttyneen hienhajun voi saada pois hieromalla nestemäistä pesuainetta hikikohtiin hetki ennen pesua ja antamalla aineen vaikuttaa. Jos tämäkään ei auta, vaatetta voi liottaa etikkavedessä, jossa on kymmenen litraa vettä ja kaksi desiä etikkaa.


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun