Vaatteiden ostaminen netistä on tullut jäädäkseen

Vaatteiden ostaminen netistä on tullut jäädäkseen

07.06.2015

Verkkokauppa on selvästi tullut jäädäkseen suomalaiseen kulutuskäyttäytymiseen. Suomalaiset ostavat netistä nimenomaan vaatteita ja kenkiä ja luottavat hyvin myös ulkomaisiin kauppoihin. Verkkokaupan osuus koko kaupasta kasvaa hurjaa vauhtia.

Verkko-ostoksia tehtiin Pohjoismaissa vuoden ensimmäisen kolmen kuukauden aikana noin 3,8 miljardilla eurolla. Viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta summa on kasvanut 2,7 miljoonalla eurolla. Luvut käyvät ilmi PostNordin tekemästä kyselystä, jossa tiedusteltiin yli tuhannelta eri-ikäiseltä pohjoismaiselta aikuiselta netin käyttöä. Pelkästään Suomessa verkko-ostoksia tehtiin 690 miljoonalla eurolla.

Kun ruotsalaiseet ja norjalaiset ostivat lehtiä, kirjoja ja musiikkia eniten, mutta suomalaiset ja tanskalaiset ostivat eniten vaatteita ja kenkiä. Suomalaiset käyttivät runsaasti ulkomaisia verkkokauppoja. Täällä luotettiin Yhdysvaltain, Iso-Britannian, Saksan ja Kiinan verkkokauppoihin.

Suomalaiset eivät ole yhtä vaativia verkkokauppa-asiakkaita kuin esimerkiksi ruotsalaiset, jotka olettavat saavansa tilauksen kotiin kolmessa päivässä. Suomalaiset olivat valmiita odottamaan viisikin päivää.

Kyselystä selvisi myös se, että vielä toistaiseksi verkko-ostokset tehdään pääasiassa tietokoneella. Äkypuhelinostokset kuitenkin lisääntyvät koko ajan.

Vaatekauppoja.fi sivuston suosituimmat verkkokaupat ovat saksalainen Zalando ja ruotsalainen Ellos. Suomalainen Stockmann on vasta kolmanneksi suosituin verkkokauppa.


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun