Vaatteet ostetaan ulkomaisista verkkokaupoista

Vaatteet ostetaan ulkomaisista verkkokaupoista

31.03.2015

Suomalaiset suosivat vaatehankinnoissaan ulkomaisia verkkokauppoja, selviää tuoreesta kyselystä. Elektroniikka sen sijaan hankitaan kotimaisista verkkokaupoista.

Zalando.fi ja H&M:n verkkokauppa loistavat suomalaisten verkkoshoppailupaikkojen kärkilistoilla. Tämä ei ole mikään yllätys, sillä suomalaiset kuluttajat pitävät hintaa ensisijaisen tärkeänä ostaessaan vaatteita verkkokaupoista. Toiseksi tärkein seikka on hyvät valikoimat. Kotimaiset vaateverkkokaupat eivät tahdo pärjätä sellaisille ulkomaisille vaatejäteille kuin esimerkiksi Zalando. Kotimaisuutta ei pidetty tärkeänä vaatteita ostettaessa, sillä vain 16 prosenttia vastaajista osti sen vuoksi kotimaisista verkkokaupoista.

Kaupan Liitto teetti verkko-ostamista kartoittavan kyselyn ensimmäistä kertaa. Kyselyyn vastasi 3600 eri-ikäistä suomalaista. Kyselyn mukaan ainakin viime vuonna vielä kotimaiset verkkokaupat olivat hivenen ulkomaisista niskan päällä, sillä kotimaisista verkkokaupoista osti 54% ja loput ulkomailta. Tänä vuonna tilanne voi olla toinen, sillä kauppiaiden tuntuman mukaan ulkomaisten verkkokauppojen suosio kasvaa koko ajan.

Ulkomailta ostettiin suurin osa vaatteista. Kodinkoneet ja elektroniikka sekä sisustustuotteet ostettiin kuitenkin kotimaisista verkkokaupoista, euromääräisestä myös näiden osuus oli suurempi kuin vaatekaupan.


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun