Näin pukeudut oikein kevätpyöräilyyn

Näin pukeudut oikein kevätpyöräilyyn

20.03.2015

Nyt on mitä parhaimmat pyöräilykelit. Moni onkin jo ainakin eteläisemmässä Suomessa pyöräillyt töihin jo hyvän aikaa. Pipo ja hanskat on syytä pitää vielä ainakin jonkin aikaa vakituisena varusteena. Katso vinkit, kuinka pukeutua pyörän selkään vaihtelevissa kevätsäissä.

Helsingin Sanomien blogissaan toimittaja Eeva Helle kertoo omat käytännössä hyväksi koetut niksinsä työmatkapyöräilypukeutumiseen. Helle pyöräilee joka aamu puolen tunnin matkan työpaikalle, säällä kuin säällä. OIkeanlainen pukeutuminen takaa paitsi lämpimän ja mukavan matkan, myös hyvän olon matkan jälkeen. Tyylikkyyttäkään ei passaa unohtaa, sillä ollaanhan usein kaupungissa ja menossa töihin ihmisten ilmoille. Pyöräilypukeutuminen on taitolaji, jossa täytyy joka aamu ottaa huomioon lukuisia asioita.

1. Pukeudu kerroksittain! Helle kertoo pukevansa välillä neljäkin kerrosta vaatteita työmatkalle. Jaloissa saattaa olla parit sukkahousut ja legginsit, päällä hame, takin alla merinovillapaita, fleece tai vielä jotain lämmintä. Tärkeää on pukea päälle tuulta pitävä takki. Hyvä vinkki on pukea siistin kaupunkitakin alle tuulta pitävä kuoritakki, jolloin sinulla on lämmin, mutta näytät silti tyylikkäältä. Helle riisuu työpaikalla sitten pari kerrosta pois, jolloin alta kuoriutuu tyylikäs toimistoasu.

Kerroksista on sekin etu, että kun iltapäivällä lähdet kotimatkalle ja ilmakin on aamusta lämpimämpi, voit jättää yhden tai kaksi kerrosta pukematta. Siten et läkähdy kotimatkalla.

2. Pipo päähän! Vaikka aurinko jo lämmittää keväällä mukavasti, ilma on vielä kylmä ja varsinkin kylmä tuuli ja viima väähdyttävät nopeasti. Pipo on syytä pitää päässä, sillä nykyaikaiset kypärät ovat hyvin tuulettuvia eivätkä siten suojaa lainkaan tuulelta. Kun pipo alkaa tuntua kuumalta, voit siirtyä käyttämään pantaa. Korvat on joka tapauksessa tärkeää peittää viimalta.

3. Hanskat käteen. Pyöräillessä kädet pysyvät paikoillaan, joten joillakin sormet palelevat helposti. Pyöräilyä varten on olemassa omia, kämmenistä tuulettuvia hanskoja, jotka näin kevätviimoilla ovat varmasti hyvät. Myös käsivarret palelevat helposti. Tällöin voit vetää erilliset "säärystimet" käsiin.

4. Vaihtovaatteet mukaan. Puolen tunninkin pyöräilyssä selkä usein hiestyy, varsinkin jos kannat reppua selässäsi. Joskus taas pukeutuminen ei ole oikein onnistunut, joten hiki saattaa siksikin tulla. Vaihtovaatteet ovat siis ihan paikallaan. Eeva Helle pitää työpaikallaan aina vaihtovaatteita sekä suihkutamineita, jotta voi tarvittaessa käydä suihkussa ja saada uuden freshin vaatekerran päälleen.

5. Sadetakki repussa. Pyöräillessä ei voi käyttää sateenvarjoa, joten unohda se. Nappaa sen sijaan mukaan sadetakki tai sadetta pitävä goretex-takki reppuun. Jos tiedossa on rankempaa sadetta, myös sadehousut on paikallaan, mutta tavallisesti niitä ei liene paljon tarvita.


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun