New Yorkin muotiviikot: Katso mikä vuosikymmen tulee olemaan muodissa

New Yorkin muotiviikot: Katso mikä vuosikymmen tulee olemaan muodissa

23.02.2015

Vastikään päättyneet New Yorkin muotiviikot toivat taas 70-luvun takaisin muotiin! Syksyllä on luvassa murrettuja sävyjä ja linjakkaita leikkauksia.

Muotiviikkojen muusana oli monella suunnittelijalla 70-luku, varsinkin Calvin Kleinin ja Ralph Laurenin mallistoissa. New Yorkissa esitelty syksyn mallisto oli erittäin linjakas, naisellinen ja sen värisävyt olivat maanläheisiä ja murrettuja. Naisten vyötäröillä näkyi paljon kapeita vöitä, hameita kaikissa eri mitoissa. Turkiksia, neuleita, villaa näkyi yläosissa naisellisen linjakkaissa leikkauksissa. Mekot olivat vartalonmyötäisiä ja kotelomaisia. 

Yleisesti syksyn mallisto näyttää olevan maanläheisen boheemimpi kuin tämänhetkinen muoti. Ysäriliehuvaatteet alkavat pikkuhiljaa väistyä istuvampien vaatteiden tieltä. Vapaasti liehuva reilu neule ei pian olekaan muotihitti, vaan naisillakin naisellisempi, linjakkaampi tyyli alkaa taas tehdä tuloaan. Väreissä siirrytään pastelleista maanläheisiin vihreisiin, beigeihin, ruskeisiin ja luonnonvalkoisiin.

Muotimaailmassa uudesta suunnasta ollaan innoissaan, sillä muodottomien kaapujen ja legginsien aika on kuitenkin kestänyt pian jo kymmenen vuotta. Jotain muuta, kaunista, aistillista, tyylikästä ja etenkin naisellista saisi tulla seuraavaksi.


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun