Näin pidennät farkkujesi ikää – huolimatta siitä kuinka kulutetut ne ovat!

Näin pidennät farkkujesi ikää – huolimatta siitä kuinka kulutetut ne ovat!

18.02.2015

Enemmän tai vähemmän revityt farkut ovat nyt muotia. Reiät eivät kuitenkaan saa olla missä tahansa. Farkkuja kannattaakin hoitaa oikein, jotta ne kuluisivat oikeista paikoista ja pysyvät toisista paikoista ehjänä. Katso vinkit, kuinka saat farkuillesi mahdollisimman pitkän käyttöiän.

1. Älä pese farkkuja liian usein. Ilta-Sanomien jutun mukaan jotkut asiantuntijat suosittelevat uusien farkkujen pesemistä vasta puolen vuoden käytön jälkeen!! Senkin jälkeen farkkuja kannattaisi mieluummin tuulettaa tai pakastaa kuin tunkea pyykkikoneeseen. Paikalliset tahrat voi hangata käsin pois. Liian tiuha koneessa peseminen kuluttaa farkuista sekä kangasta että väriä. Esimerkiksi mustat farkut haalistuu tiuhalla pesemisellä nopeasti.

2. Pese farkut käsin. Jos haluat käyttää uusia farkkujasi vuosia, pese ne alusta lähtien käsin. Konepesu kuluttaa farkkuja nopeasti. Jos kuitenkin laiskuus iskee ja haluat tunkea farkkusi pesukoneeseen, käytä mahdollisimman hienoa ohjelmaa ja käännä farkut nurinpäin pesun ajaksi.

3. Poista tahrat hellävaroen. Älä siis hankkaa tahroja voimakkaasti pesuaineella, vaan poista ne mieluummin liottamalla. Erilaiset tahrat vaatii erilaisen tahranpoistokäsittelyn, joissa usein omista kaapeista löytyvät aineet, kuten sooda tai piimä, ovat tehokkaita tarhanpoistajia. Katso tahranpoistovinkit eri tahroille Marttojen sivuilta.

4. Vältä kuivausrumpua. Kuivausrummun mekaaninen pyöritys ja vaivaus on myrkkyä farkkujen puuvillalle. Kuivaa siis farkut mieluummin kuivausnarulla. Ulkona kuivatessa saat housusi myös tuoksumaan raikkaalta.

5. Ostit liian pienet tai pitkät farkut. Liian pitkät lahkeet kuluvat lahkeensuista tavalla, joka ei välttämättä ole kovin muodikas ja siisti. Tämänhetkinen muoti suosii mieluummin nilkkapituisia farkkuja, joten jos lahkeet ovat liian pitkät, käännä ne mieluummin kuin annat niiden laahata maata. Huonosti istuvat housut taas saattavat revetä oudosta kohdasta.

6. Älä valkaise farkkuja. Valkoisiakaan farkkuja ei kannata valkaista pesuaineella, koska valkaisu kuluttaa aina kangasta tehokkaasti. Älä käytä farkkuja pestessä pesuainetta, joka sisältää valkaisuainetta, koska se kuluttaa housujen väriä.

7. Säilytä farkkusi oikein. Farkut rekkitangossa roikkumassa tai vyönhankista naulassa roikkumassa farkkuliikkeen tapaan on kielttämättä hyvännäköistä ja saattaa viimeistellä trendikkään poikamiesboksin sisustuksen. Tämä ei kuitenkaan ole housuille paras mahdollisen säilytystapa, sillä roikkuessa farkut menettävät muotonsa. Housut säilyvät aina parhaana, kun ne on laskostettu siististi pinoon hyllyyn.

8. Älä säilytä lompakkoa takataskussa. Kai jokainen muistaa, miltä näyttää keski-ikäisen miehen farkut takapuolelta? Oikea takatasku on lompakon mallinen, kulunut vuosien lompakon säilyttämisestä. Monella tasku on kulunut puhki. Tämä trendi on onneksi nykyään jäänyt lähes unholaan, varsinkin kun ihmiset pelkäävät varkaita yleisillä paikoilla. Farkkujen taskuissa ei kannata säilyttää mitään muutamaan, huulipunaa tai kännykkää, sillä housujen kangas kuluu esineen kohdalta nopeasti. Tunge esineet siis mieluummin vaikka käsilaukkuun tai takin povitaskuun!


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun