Black Friday aloittaa joulumyynnin verkkokaupassa

Black Friday aloittaa joulumyynnin verkkokaupassa

28.11.2014

Tänään Black Fridayna eli Mustana perjantaina joulukauppa todella alkaa täydellä tohinalla verkkokaupassa. Verkkokauppojen myötä Black Fridayn merkitys vuoden kovimpana alepäivänä on myös kasvanut.

Menetpä mihin tahansa verkkokauppaan tänään, niin sinulle luvataan ainakin 20 prosentin alennuksia, sillä nyt on Black Friday, kiitospäivän jälkeinen perjantai. Kyseessä on Yhdysvalloissa perinteeksi muodostunut shoppailupäivä, josta on tullut vuoden kovin alennusmyyntipäivä. Verkkokaupan myötä käytäntö on yhä vahvemmin rantautunut Suomeen.

Käytäntönä Mustana perjantaina onkin, että superalennukset ovat voimassa vain yhden päivän ajan, tämän perjantain aikana ostokset saa keskimäärin 20 prosenttia edullisemmin kuin vaikkapa huomenna. Aiemmin verkkokauppa juhli alennuksilla kiitospäivän jälkeisenä maanantaina, jota on kutsuttu kybermaanantaiksi, mutta sittemmin myös Mustan perjantain merkitys on kasvanut verkkokaupassa. 

Kotimaisiin verkkokauppoihin Mustan perjantain perinne ei vielä ole kovin laajasti yltänyt, mutta suuremmissa ulkomaisissa verkkokaupoissa Musta perjantai kyllä näkyy!

Perinteisesti joulumyynti alkaa rytinällä Mustasta perjantaista.


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun