Minna Parikka: Muotisuunnittelija ei voi suunnitella tyhjiössä

Minna Parikka: Muotisuunnittelija ei voi suunnitella tyhjiössä

31.03.2016

Suomalainen huippusuunnittelija luottaa suunnittelussa omaan persoonaansa ja vahvaan leikkisään tyyliinsä. Parikkaa inspiroi aktiivinen elämä.

Pupunkorvatennareistaan ja muista hauskoista kengistään maailman muotipiireissä jo hyvinkin tunnettu Minna Parikka on todellinen trendsetter. Optio-lehti valitsikin hänet trendsetter-listalleen. Lehden haastattelussa hän avasi hieman suunnittelunsa taustoja.

Parikalla on vahva, persoonallinen tyylinsä, joka käyttää paljon värejä, hauskoja, leikkisiä yksityiskohtia, viitteitä pop-taiteesta ja sarjakuvista.

- Matkustelen paljon, olen liikkuvasta perheestä, joten minullakin on pakottava tarve lähteä kokemaan ja tekemään. Aktiivinen, kontrastikas elämä inspiroi minua, Parikka kertoi Optio-lehden haastattelussa.

Parikka myös luottaa täysillä omaan persoonaansa ja tyyliinsä, eikä halua missään nimessä miellyttää kaikkia. Hän haluaa herättää naisissa shoppailuhimoja, "pakko saada" -fiiliksiä laadukkaalla valmistuksella, hauskoilla yksityiskohdilla, leikkisillä väreillä sekä hyvillä lesteillä. Kengät pitää siis olla paitsi hienot, myös laadukkaat ja hyvät jalassa.

Parikka tunnustaa kuitenkin, että huippusuunnitelijakaan ei voi elää pää pilvissä ja suunnitella tyhjiössä:

- Pidän toisen jalan koko ajan trendeissä ja tässä ajassa, toisella puolella voin sitten leijailla vaikka missä. Minun täytyy tietää mitä muodissa tapahtuu globaalisti ja suodattaa tämä tieto sitten oman persoonani ja visioni kautta. En voi suunnitella haluttavia tuotteita tyhjiössä ja tehdä niistä trendejä kuten ehkä valtavat muotitalot voivat.

Parikka matkustaa pari kertaa kuukaudessa johonkin. Hän sanoo itsekin, että ehkä siksi hänen tuotteistaan ei voi sanoa mistä maasta ne ovat kotoisin, minkä maan kulttuuria ja muotokieltä ne edustavat, sillä niissä on sekoitus vähän kaikkea. Parikan tuotteet lähtivät muotimaailmassa lentoon, kun julkkikset ja huippubloggarit löysivät ne ja sitä kautta myös jälleenmyyjät halusivat tuotteita myyntiin. Esimerkiksi suosittuja pupunkorvatennareita myydään Lontoon Harrodsilla.


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun