Kierrättäminen kannattaa: Merkkivaatteissa arvo säilyy todella hyvin

Kierrättäminen kannattaa: Merkkivaatteissa arvo säilyy todella hyvin

16.03.2016

Suomessa käytettyjen vaatteiden ja kenkien kierrättäminen on todella helppoa, sillä kauppa käy vilkkaana netissä. Monien merkkivaatteiden jälleenmyynti on taattu, joskus jopa voitolla. Katso, mitkä merkit käyvät parhaiten kaupaksi käytettynä.

Suomessa käytettyjen merkkivaatteiden markkinat ovat välillä hyvinkin aktiiviset, varsinkin himotuimpien tuotteiden hinnat saattavat joskus nousta jopa korkeammaksi kuin alkuperäinen hinta! Tämä madaltaa olennaisesti kynnystä ostaa merkkivaatteita uutena.

Helsingin Sanomien mukaan jälleenmyyntiarvon perusteella suosituimpia lastenvaatemerkkejä ovat ruotsalainen Mini Rodini ja kotimainen Gugguu sekä tanskalaiset Molo ja Ticket to Heaven, ruotsalaiset Polarn O. Pyret ja Me&I ja suomalaiset Reima, Aarrekid ja Metsola.

Lastenvaatteissa kuten muissakin vaatteissa merkki kertoo usein laadusta, ja laadukas kangas ja vaate kestää paremmin lasten temmellystä. Toisaalta hieman kuluneestakin merkkivaatteesta ollaan valmiita maksamaan suuria summia, pelkästään merkin vuoksi.

Aikuisten vaatteissa, kengissä ja laukuissa himottuja tuotteita on paitsi useimmat tunnetut merkit, erityisesti sellaiset merkkituotteet, jotka ei kävele vastaan joka toisen vastaantulijan päällä Helsingin keskustassa. Merkkituotteiden arvo laskee myös silloin, kun sitä myydään alessa runsaasti, kertoo Ilta-Sanomat.

Suosituimpia laukkumerkkejä ovat tällä hetkellä Chanel, Marc Jacobs, Miu Miu, Longchamp, Mulberry ja Louis Vuitton. Käytettyjä kenkiä taas himoitaan näiltä merkeiltä: Steve Madden, Stuart Weitzman, Pura Lopez, Tod’s, Unisa, Wonders, Prada, Gucci ja Chanel. Käytetyt vaatteet taas menevät parhaiten kaupaksi, jos ne ovat jotain näist merkeistä: Missoni, Stella, McCartney, Isabel, Marant, Chloé, Diane von Furstenberg, DKNY, Filippa K, Acne, Max, Mara ja Burberry.

Suomalaisista merkkituotteista taas himoitaan erityisesti Minna Parikan kenkiä ja laukkuja, ja nämä menevätkin kuin kuumille kiville myös käytettynä. Muita suomalaisia suosittuja suunnittelijoita ovat Anna Ruohonen, Jasmin Santanen ja Katri Niskanen.

Olennaista käytettyjen vaatteiden ja kenkien myynnissä on se, että tuotteet ovat hyvässä kunnossa, sillä ehjä ja uudenveroinen tuote tuo tietysti paremman hinnan ja toisaalta monikaan ei halua rikkinäistä olipa se mitä merkkiä tahansa.


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun