Järki päässä vaate-alessa: muista nämä alennusmyynneissä!

Järki päässä vaate-alessa: muista nämä alennusmyynneissä!

05.01.2016

Moni tunnistaa itsessään jonkinlaisen shoppailijahirmun, joka iskee päälle joulun jälkeisissä alennusmyynneissä. Kaikkea mahdollista tulee kahmittua ostoskoriin pelkästään siksi, että on niin edullista! Usein näin kahmitut vaatteet jäävät kuitenkin lähes käyttämättöminä kaapin pohjalle...

Myös alennusmyynneissä kannattaa pitää järki päässä ja hankkia ainoastaan vaatteita, joita tulee pitämään. Halpa hinta ei ole mikään peruste ostaa turhaa.

Ilta-Sanomien muotibloggaaja Viola Virtamo listasi viisi erittäin käyttökelpoista ja hyödyllistä vinkkiä, jotka jokaisen alennusmyyntiin suuntaavan kannattaa sisäistää!

1. Halpa hintalappu ei ole tarpeeksi ostoperuste. Vaikka hinta olisi kuinka halpa, mieti tarvitsetko vaatetta ja ennenkaikkea pidätkö siitä ja onko se sinun tyylisesi, sopiiko se muihin vaatteisiisi ja asusteisiisi.

2. Etsi klassikoita. Alennusmyynneistä kannattaa aina haeskella klassikoita, vaikka se tuntuisi kuinka tylsältä. Totuus kuitenkin on, että valkoiselle kauluspaidalle, mustalle nahkalaukulle, herraikengille, kashmir-villaneuleelle ja villakangastakille tulee olemaan aina käyttöä! Alennetulla hinnalla raaskii satsata kalliisiinkin vaatteisiin.

3. Jätä kausituotteet välistä. Valitettavasti se kutkuttavan hauskan ja ihanan näköinen viime kesänä viimeistä muotia ollut värikäs paita kannattaa jättää rekkiin, vaikka se maksaisi vain muutaman euron! Todella todennäköisesti se ei ole muodissa ensi kesänä, ja erittäin todennäköisesti sinäkään et siitä sitten enää pidä!

4. Osta laatua. Alennusmyynneissä on yhtä lailla laatuvaatteita kuin edullista kausihöttöä. Laadukkaat kankaat, kuten kunnon puuvilla, mohair, villa, silkki, nahka ja muut luonnonmateriaalit säilyvät hyvänä pitkään, ovat ajattomia ja tuntuvat hyvältä vuosienkin jälkeen. Tekokuituiset halpisvaatteet sen sijaan menettävät kuosinsa ja arvonsa usein hyvinkin pian.

5. Mieti budjetti etukäteen. Varaa mielessäsi enimmäisbudjetti alerekeistä kahmimillesi vaatteille ja pidä siitä kiinni, sillä pienistäkin summista kertyy suuria summia nopeasti. Budjetti lisäksi pakottaa sinut harkitsemaan tarkemmin ostoksiasi, eikä ylilyöntejä siten synny niin helposti.

Lähde. Ilta-Sanomat


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun