Tänä vuonna Linnan juhlissa saatetaan nähdä paljastavia mekkoja ja pastellia

05.12.2015

Huomenna on taas koko kansan gaala, kun Suomen kerma astelee tervehtimään presidenttiparia Linnassa. Pukuloiston odotetaan olevan tänä vuonna hieman enemmän maailman muodin mukainen eikä ihan niin hillitty kuin takavuosina.

Uusimmat muodin virtaukset saapuvat tunnetusti Suomeen erittäin hitaasti ja moni virtaus ei saavuta Suomea ollenkaan. Koko kansan ainoa pukuloistojuhla ovat Linnassa 6.12. pidettävät itsenäisyyspäiväjuhlat, joka alkaa vastaanotolla. Tämä vastaanotto on Suomen ainoa catwalk, jota seuraa pari miljoonaa ihmistä.

Normaalisti Linnaan astelevat suomalaisnaiset ovat suosineet mekoissaan ja muissa vaatteissaan tummia sävyjä, tumman sinistä, viininpunaista, mustaa. Nyt 15 vuotta Linnan juhlia kommentoinut ja seurannut muotikommentaattori Jaakko Selin arvioi Ylen haastattelussa, että tänä vuonna tullaan näkemään hieman vaaleampia sävyjä, viimein.

- Ruotsissa on jo vuosia sitten siirrytty muihin kuin tummiin sävyihin iltapuvuissa, kuninkaallisten esimerkistä. Nyt on sellainen fiilis, että voi olla että tänä vuonna meilläkin nähdään jo pastellisävyjä ja vaaleampia sävyjä Linnassa, Selin arvioi.

Selinin mukaan muotivirtauksia voi aavistaa katsomalla Oscar-gaalan ja muilta punaisilta matoilta. Toki sellaisenaan maailmalla nähdyt tyylit eivät varmasti Suomen hillittyyn kansaan uppoa. Viime vuosina maailmalla iltapukutyyli on ollut todella paljastava, ja Selin arveleekin, että tänä vuonna Linnassa saatetaan nähdä myös paljasta pintaa - tosin varmasti todella hillitysti. Liian paljastava vaatetus kun ei sovi Linnan juhlien luonteeseen.

Selin kertoo, että joka vuosi Linnan pukeutuminen tuo yllätyksen, sillä vaikka jotain ennakkoaavistuksia tyylistä saattaisi olla, ei koskaan voi tietää varmaksi millaisia luomuksia ovesta astelee.


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun