Nämä vaatteet saavat sinut näyttämään lihavammalta!

Raitavaatteet lihottavatLaihduttajan hoikkeneminen on paljon muutakin kuin syömisten tarkkailua. Myös vääränlaisella pukeutumisella saat itsesi näyttämään kiloja vankemmalta. Katso mitä pukeutumismokia sinun pitää välttää näyttääksesi hoikemmalta!

1. Liian tiukat vaattet

Hyvä nyrkkisääntö on, että mikä tuntuu päällä liian tiukalta, se varmasti myös näyttää siltä. Älä siis yritä ahtautua liian pieniin vaatteisiin, vaikka saisitkin ne jotenkin ujutettua päällesi. Hoikkakin näyttää lihavalta, kun jenkkakahvat pursuavat housunvyötäröstä tai liian tiukka paita myötäilee joka makkaran mutkaa...

2. Vääränlaiset alusvaatteet

Rintaliivien tarkoitus on kohottaa povea ja saada sinut näyttämään ryhdikkäältä. Jos povesi kuitenkin roikkuu alhaalla, tekee se sinusta vankemman vaikutelman vaikka olisit hoikka. Myös liian liukat rintaliivit, jotka näkyvät ikävinä painaumina vaatteiden alla, eivät imartele kenenkään ulkonäköä. Kannattaa siis satsata kunnollisiin alusvaatteisiin!

3. Liian isot vaatteet

Hartioista roikkuva paita ja vyötäröltä pönöttävä jakku saavat sinut näyttämään tasan niin suurelta kuin vaatteetkin ovat. Etsi siis oikeankokoiset vaatteet.

4. Lyhyet hihat

Paksuille käsivarsille t-paidan lyhyet hihat ovat kaikkein pahin vaihtoehto, sillä ne katkaisevat käsivarret sen paksuimmasta kohdasta! Valitse t-paidan sijasta rohkeasti hihaton pusero tai käytä leveitä kimonihihoja tai 3/4 hihoja.

5. Vajaat lahkeet ja helmat

Ei ole legendaa, että pohjepituiset housut lyhentävät ja saavat näyttämään paksummalta. Muodikkaat vajaamittaiset housut ja hameet ovatkin pahinta, mitä pyöreämpi ihminen voi päälleen pukea. Valitse hameista mieluummin polvipituinen tai lyhyt malli tai sitten aivan pitkä. Jos sinulla on sirot nilkat, voi niiden vilauttaminen housuista kuitenkin antaa siromman ja naisellisen vaikutelman.

6. Väljät linjat koko asustuksessa

Väljä telttamekko piilottaa kyllä kilot vaivattomasti, mutta samalla se vie sinulta kaikki muodot. Korosta siis rohkeasti vartalosi vahvuuksia, kuten tiimalasia tai hoikkia sääriä. Vanha nyrkkisääntö, että valitse väljän kanssa tiukkaa, toimii tässä hyvin! Jos paita on vältä, valitse tiukka alaosa ja toisinpäin. Kokonaan väljä asu toimii vain anorektisen laihalla mallilla!

7. Paljon kerroksia

Pukeudu mieluummin selkeän simppelisti kuin moniin kerroksiin. Mitä useampi kerros sinulla on päällä, sitä vankemmalta näytät. Huomaa, että kerroksellisen vaikutelman saattaa tehdä esimerkiksi pelkkä kaulahuivikin. Keveyttä saat nopeasti pukeutumiseen paljastamalla sopivasti ihoa esimerkiksi käärimällä hihat.

8. Vekkihameet

Vekkihameet väistämättä leventävät lantiota, varsinkin jos hame on vekitetty juuri lantionkin kohdalta. Mikäli välttämättä haluat pukea vekkihameen, valitse malli joka korostaa kurvikasta vartaloa. Vyötäröltä tiukka ja vekkiosa alkaa vasta lantion alta.

9. Kuviot ja raidat vaatteissa

Voimakaskuvioiset ja raidalliset vaatteet saattavat tehdä liiankin vahvan vaikutelman isomman ihmisen päällä, vaikka ne hoikan mallin päällä näyttäisivät todella hyviltä. Mikäli haluat kuvioita, valitse hillitty samansävyinen kuviointi ja raidoista mieluummin pysty kuin vaaka.

10. Röyhelöt

Röyhelöt ja runsaat pitsis paidoissa saattavat olla ihanan keveän oloisia, mutta tuovat väistämättä lisäkiloja kantajalleen ellei tämä ole erittäin hoikka. Valitse röyhelöpuseron sijaan mieluummin övereitä asusteita, kuten runsaan käsikorun, joka ei anna vaikutelmaa lisäkiloista.

11. Kaksiriviset jakut

Kaksirivinen yläosa tuo runsautta yläosaan, mikä ei välttämättä ole haluttu lopputulos kurvikkaalla naisella. Mikäli kuitenkin haluat klassiset kaksirivisen, valitse esimerkiksi trenssi, jota voit keventää vyöllä.

12. Luisut ja laskeutuvat hartialinjat

Hartialinja on lienee tärkein ryhdikkyyttä antava linja, sillä valuvat hartialinjat tekevät sinut väistämättä huonoryhtiseksi. Kun valitset löysän villapuseron sijaan istuvan jakun, saat samalla karistettua useita kiloja ulkomuodostasi.

13. Umpinaiset kaula-aukot

Korkeat poolokaula-aukot ja umpinaiset kaula-aukot voivat ehkä olla herkän 50-lukuisia hoikilla pitkäkaulaisilla naisilla, mutta naisellisella naisella ne herkästi tekevät tanakan vaikutelman. Valitse mieluummin avara kaula-aukko, esimerkiksi V-kaula-aukko, joka vie huomion kohti hoikkaa vyötärölinjaa.

Lähde: Iltalehti

 
Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun