Miesten puvut

Miesten puvut netistäMonien toimistossa työskentelevien miesten työvaatetukseen kuuluu puku. Miesten puvut kuuluvat myös asiallisempiin ja muodollisiin juhlatilaisuuksiin. Kaikista juhlavimpiin tilaisuuksiin kuuluu frakki, mutta useimmissa juhlissa yleisempiä ovat miesten puvut. Jokaisen miehen vaatekaapista olisi hyvä löytyä puku juhlavia tilaisuuksia varten. Monet miehet, etenkin työssään pukua käyttävät, tarvitsevat useamman puvun. Miesten puvut mielletään usein tylsiksi, mutta miesten puvut eivät suinkaan ole kaikki samanlaisia. Pukuja on olemassa eri malleissa sekä väreissä, ja näin pukeutumiseen voikin saada vaihtelua valitsemalla erilaisia pukuja. Miesten puvut näyttävät hyviltä, jos niiden malli, väri ja koko on valittu oikein. Oikean mallisessa ja kokoisessa puvussa on myös mukava olla.

Mitoitus miesten puvuissa

On hyvin tärkeää, että puku on oikean kokoinen. Miesten puvut on yleensä mitoitettu kolmen eri vartalotyypin mukaan, jolloin näistä tulee valita omaa vartalotyyppiä lähimpänä oleva mitoitus. Miesten puvut on suunniteltu siten, että ne istuvat hyvin, jos koko on oikea. Oikean koon mukaan valitut miesten puvut eivät roiku eivätkä kiristä, vaan istuvat mukavasti ja näyttävät siistiltä. Eri vaatevalmistajat käyttävät puvuissaan erilaisia mitoituksia. Miesten puvut saattavatkin poiketa koissaan erittäin paljon toisistaan riippuen puvun valmistajan käyttämästä mitoituksesta. Myös malleissa on tietenkin eroa. Tietyt mallit voivat olla tyköistuvampia kuin toiset.

Oikean koon valitseminen

Puvun koossa olennaista on se, että puvun takki ja hihat ovat oikean pituiset. Oikean pituinen hiha ei peitä käden kämmenselkää laisinkaan, vaan loppuu juuri siihen kohtaan, missä ranne loppuu ja kämmen alkaa. Takin oikea pituus on määritelty siten, että helman kuuluisi peittää täsmälleen koko takapuoli. Perinteisesti sen ei siis tulisi olla lyhyempi eikä pidempi. Puvun takissa on takana kaksi halkiota. Oikean pituisessa takissa helma laskeutuu sulavasti takapuolelta, eikä siis törrötä tai roiku. Tällä hetkellä trendikkäissä puvuissa takin helma voi olla aavistuksen lyhyempi kuin perinteisissä malleissa.

Miesten puvun koon valitseminenMyös housujen pituus täytyy valita tarkasti, jotteivät lahkeet jää liian lyhyiksi. Lahkeet eivät saa olla myöskään liian pitkät, jolloin ne saattavat pussittua tai joutua kengän alle. Tällä hetkellä trendikkäät miesten puvut on leikattu kapeammiksi ja napakammiksi kuin perinteiset puvut. Nuorekkaimpien mallien housujen lahkeet ovat alaspäin kapenevat sekä huomattavasti lyhyemmät kuin perinteisten mallien lahkeet. Kaikissa puvuissa tulisi kuitenkin ottaa huomioon se, että niissä täytyy olla pieni käyttöväljyys. Erityisen tärkeää on se, että takissa on käyttöväljyyttä, jolloin hartiat ja käsivarret pääsevat liikkumaan ilman, että puku rypistyy tai venyy. Tästä syystä puvun takissa tulee olla hiukan tilaa lapaluiden välissä. Puvun takissa on aina kaksi nappia, joista alempi nappi jätetään useimmiten auki, mutta takin täytyy kuitenkin olla niin leveä, että molemmat napit mahtuvat kiinni.

Erilaiset tyylit miesten puvuissa

Perinteiset miesten puvut ovat usein liivillisiä. Liivi puetaan takin alle. Napit napitetaan kiinni, mutta alimmainen nappi jätetään yleensä auki. Pukuun yhdistetään puvun väriin sopiva solmio ja taskuliina. Solmion ja taskuliinan värivalinnoilla voi luoda erilaisia vaikutelmia ja tyylejä. Tärkeää on kuitenkin muistaa se, että niiden tulee sopia sekä toisiinsa että pukuun. Miesten puvut ovat useimmiten mustia tai harmaita. On olemassa myös tummansinisiä ja valkoisia pukuja, kiiltäviä pukuja, värikkäitä pukuja jne. Puvun valinta onkin makuasia. Puvuissa kannattaa kuitenkin suosia klassisuutta, koska klassinen pukeutuminen sopii tilaisuuksiin, joissa pukua tulee käyttää. Trendikkäimmät ja nuorekkaimmat miesten puvut saattavat sisältää leikitteleviä ja hiukan rohkeampia yksityiskohtia kuin klassiset miesten puvut, mutta kaikkia pukuja yhdistää kuitenkin yleisesti ottaen hillitty ja tyylikäs vaikutelma.
Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun