Kenkien kokotaulukko on kätevä nettiostoksilla

Kenkien koko on tärkeä mittari, kun lähdetään ostamaan kenkiä netistä. Erilaiset kokotaulukot ovatkin kelpo apukeino, kun pitää valita verkkokaupasta itselle oikea koko. Eri maat, eri valmistajat ja jopa eri verkkokaupat voivat ilmoittaa kengän koon eri tavalla. Tavallisemmin kengät on ilmoitettu koossa EU/EUR, US tai UK, valmistajasta ja maasta riippuen. Nykyään kenkiä tilataan paljon myös ulkomailta, jolloin törmää helposti erilaisiin kokomerkintöihin. Tällöin kokotaulukosta on suuri hyöty. Kenkien kokotaulukossa on ilmoitettu jalan pituus cm sekä se, mikä koko tulee tällöin kyseeseen EU/EUR, US ja UK koossa. Kenkien kokotaulukoita on erikseen lapsille, miehille ja naisille, joten kannattaa aina tarkistaa, että katsoo itselle sopivaa kokotaulukkoa, koska esimerkiksi miesten koko 40 ja naisten koko 40 eroavat toisistaan.   

Jalan mittaaminen oikealla tavalla

Kenkien kokotaulukoita pystyy hyödyntämään vasta, kun tietää jalkansa pituuden senttimetreinä. Jalka mitataan niin, että astutaan jalalla paperin päälle, niin, että paino on tällä jalalla ja vedetään viivat isovarpaan päältä sekä kantapään takaa. Viivojen väli mitataan ja määrään lisätään 0,5-1cm liikkumisvaraa, jolloin saadaan oikea pituus kenkäostoksia varten. Lasten jalat kannattaa mitata aina ennen kenkien ostoa, koska jalka kasvaa nopeaa vauhtia. Lapsille voi myös varata 1,5 cm -2 cm kasvuvaraa, kengistä riippuen. Talvikenkiin voi jättää enemmän kasvuvaraa kuin kesäkenkiin. Vauvan jalan voi puolestaan mitata suoraan mittanauhalla. 

Kenkämerkeillä voi olla myös oma kokotaulukko

Usein törmää ilmiöön, että oma koko ei tietyllä merkillä olekaan itselle sopiva. Yleensä omasta kenkäkaapista löytyykin useita eri kokoja, vaikka vakiintunut koko onkin useimmissa kengissä yleensä sama. Eri kenkämerkit ovat tehneet myös omia kokotaulukoita, joita kannattaa hyödyntää, kun ostaa kenkiä netistä. Erityisesti itselle uuden merkin kohdalla, kannattaa tutustua merkkikohtaiseen kokotaulukkoon, jos sellainen on saatavilla. Jos kenkäostoksella on kiire, niin yleensä kannattaa kuitenkin tilata useampi koko samasta kengästä, jolloin saa nopeasti käyttöön itselle sopivat kengät. Kenkäkauppojen verkkosivuilla voi olla myös kenkäkohtaisia vinkkejä, milloin kannattaa valita normaalia isompi koko. 
Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun